Израелският наставник на гръцкия Арис Шарон Друкер бе категоричен, че той и състезателите му са наясно с качествата на ЛукОйл Академик и се готвят за истинска битка тази вечер от 18 часа в зала „Универсиада”. Двата състава излизат един срещу друг в първи мач от квалификациите за турнира Юрокъп. Реваншът е след седмица в Солун.

„Чака ни тежък мач. Такъв тип двубои са ми познати. Идваме тук, след като изградихме един почти нов състав. Това ще е полезен опит за нас. Разбира се ще се опитаме да направим най-доброто. Трябва да играем сериозно, да играем като истински отбор. Точно това очаквам от момчетата да направят. До сега свършихме добра работа, така че ще бъде интересна битка. Видях, че ЛукОйл инвестира доста, за да създаде един добър отбор. Доведоха сериозни имена, добри играчи, така че знаем, че ни чака голям мач. Не мислим за втория мач. Сега най-важен е първият. Тревожим се само за него”, коментира Друкер и допълни: „Имахме достатъчно време за подготовка, но и контузиите ни се отразиха. Вес нещо се случваше. Целта ни е винаги да побеждаваме, да сме в челото. Когато подписах с клуба, знаех какво е Арис. Знам за атмосферата, за феновете, за традициите на клуба, но все пак става дума за баскетболен мач тук на терена. Академик е добър състав и със сигурност ще дадем най-доброто от себе си, за да победим. Успехите винаги дават самочувствие, но ние вървим по пътя си. Нека първо се класираме за Юрокъп, а после ще работим мач за мач. Дори, когато започвахме с Апоел Йерусалим не мислехме, че ще стигнем до титлата. Натрупах опит, но всяка година е различна история.”

На въпрос дали наистина съществуваше възможност да поеме българския национален тим по баскетбол в предишните години, Шарон Друкер отговори: „Да, възможно беше. Всъщност мисля, че бяхме доста близо, но за съжаление по лични причини не можах да приема предизвикателството. Всъщност изпратих по-добър треньор от мен. Пини свърши по-добра работа от всички. Той класира отбора на Европейско първенство, така че мисля, че това бе много добро постижение за българския баскетбол. Знаете ли, след българския баскетбол, харесвам някои играчи и това е – може би в бъдеще.”

„Очаквам добър мач. ЛукОйл има доста силни играчи. Чака ни истинска битка. Знаете, че винаги е трудно да се класираш в такъв турнира, а първият мач е много важен. Очаквам да се получи сериозна битка и хубав двубой. Знам, че подписаха с Камбала. Той е чудесен играч. Наистина силен физически и знае как да играе. Имаме някои нови състезатели, но пък започнахме добре подготовката. Използвахме и мачовете за Купата като подготовка, така че се чувстваме добре. Каквото трябва да го направим, ще го направим”, пък сподели един от най-опасните баскетболисти на Арис Пи Джей Тъкър.