Старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Йовица Арсич заяви, че тимът има шанс да отстрани Арис, ако играчите му покажат най-доброто, на което са способни. Каспарс Камбала и новопристигналият четвърти американец Брендън Хийт не са напълно готови, но се очаква да бъдат на линия за първата среща от квалификациите за турнира Юрокъп. Двубоят е в сряда от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Състезателите, които започнаха подготовката от началото са добре. Има малко проблеми с Каспарс Камбала и Брендън Хийт. Не са напълно готови, но имаме голямо желание да играем в Купа УЛЕБ и ще дадем най-доброто от себе си. Надяваме се утре на мача да се преборим за добър резултат.

Арис нямат слаби страни, а просто такъв стил имат, да играят без класически център, но са много добри в движението на топката и имат добри нападатели”, коментира Йовица Арсич след вечерната тренировка на „студентите” и добави:

„Това е най-голямото ми предизвикателство като треньор на ЛукОйл, да. Имаше възможност да разузнаване. Гледали сме пет мача, което е практически всичко, което изиграха. Няма какво да се крие. Вярвам, че и те имат нашите мачове и те са готови за срещата. Ще съм доволен на всякаква победа. Няма да е лесно. И с 30 точки да бием утре, няма как да сме спокойни за реванша. Помня преди 10 години Хемофарм имаше проблем да мине централната линия, такава беше атмосферата. Вярвам, че ако дадем най-доброто от себе си, можем да ги преодолеем. Щеше да е по-добре, ако всичките ни състезатели се бяха събрали преди месец, но това е положението. Не може да се избира.”