Капитанът на хегемона в родния баскетбол в последните години ЛукОйл Академик Тодор Стойков се готви за пореден път за изведе съотборниците си в европейска битка. Той и центърът Тенчо Банев обаче са единствените, които помнят като участници предишните сблъсъци на „студентите” с гръцкия Арис. Сега именно тимът от Солун е съперник на ЛукОйл в квалификациите за турнира Юрокъп, който замени купа УЛЕБ.

„Защо „пак” да се срещаме с Арис? „Пак” е само за мен и за Тенчо, за останалите е първи сблъсък. Готови сме за мача. Надявам се в утрешния мач да покажем новото лице на нашия отбор. За мен винаги има тръпка. Надявам се всички да разберат срещу кого играем и да покажем добра игра. Естествено и да победим. Надявам се да сме ги разучили достатъчно, за да излезем като крайни победители”, заяви Тодор Стойков.

„Предполагам, че феновете на баскетбола са зажаднели да видят новото лице, новите играчи на нашия тим и като първи мач се надявам залата да е пълна и да зарадваме всички фенове на баскетбола. Дано да е така. Дали ЛукОйл сега е по-силен от миналата година, ще видим на малко по-късен етап. Надяваме се да сме по-силни, а дали ще го покажем на терена зависи само от отбора. Това може да се коментира след няколко месеца. Тогава ще разберем дали наистина сме по-силни”, каза още Стойков, а по повод очакванията си коментира:

„Първо искаме победа, а естествено колкото по-голяма, толкова по-добре. Все пак е първи мач за сезона, първи официален мач и е доста трудно, особено като домакин. Предполагам, че и те идват с нужното уважение към нашия тим. Вече доста години играем в Европа, така че ще бъде интересен двубой. Надявам се по-подготвени да сме ние и да победим в утрешния мач.”