Македонецът Перо Антич, който има и българки паспорт бе посрещнат много радушно и от феновете, и от ръководството на ЛукОйл Академик преди сблъсъка с настоящия му тим Спартак Санкт Петербург в зала „Универсиада”. Антич получи награда от ЛукОйл Академик за принос към успехите на отбора в миналото, а след срещата се поздрави топло с агитката на „студентите”. Макар да не изигра много силен мач за Спартак Перо Антич бе доволен от успеха на своя клуб.

„Аз казах още като пристигнах, че ни чака труден мач. ЛукОйл е много сериозен противник. Много добър отбор. Но ние изиграхме втората, третата и четвъртата част като отбор, първата – много слабо. Много съм щастлив, че победихме, защото ЛукОйл ни е противник на първото място, други няма. Израелските отбори не го подценявам, но ЛукОйл заедно с нас е най-добрият отбор в нашата група”, заяви Антич и добави:

„ЛукОйл е отличен тим, играе добре. Изненада ни македонецът, който започна да лудува малко с топката, но определено ЛукОйл е добър тим. Със сигурност шампион и Купата ще вземе, а сигурно ще се видим във Финалната четворка. ЛукОйл като домакин стреля доста от далече, а ние през първото полувреме нямахме нито една тройка. През второто полувреме изиграхме по-добра защита от тях. Не правим сметка от сега, защото иначе ще загубим. Мислим мач за мач, защото може ние да паднем, ЛукОйл да ни победи в Санкт Петербург, така че играем мач за мач.”

„Със сигурност този мач беше по-различен за мен, защото е много тежко. Играх да мача срещу Локомотив- най-слабите ми мачове от 7 години, но ето получи се добра защита днес срещу ЛукОйл и съм доволен, че победих”, каза още Перо Антич.