„Поздравявам противникът. Бяха по-добри днес. Ние изиграхме едно първо полувреме, което донякъде не беше реално. Те бяха слаби в нападение, не вкараха нито една тройка”, заяви старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич след поражението от Спартак Санкт Петербург с 63:71 точки във втория мач от Топ 16 на Еврочалъндж.

„Успяхме да се справим с Домеркант донякъде. През второто полувреме имахме много проблеми в нападение, заради тяхната много агресивна защита. Аз казах и вчера за Патрик Бевърли. Без него нямаше да има такава агресивна защита. Имахме много проблеми при организацията на нападението и те вкараха 12 точки без да организиран нещо, а от наши грешки”, добави Арсич.

Колкото до представянето на Девин Грийн Йовица Арсич каза: „Да съм много доволен, няма причина. Донякъде той успя да се справи с Домеркант през първото полувреме и това беше причината да има толкова минути. Ние нямаме много състезатели, които могат да играят защита на такова ниво. В нападение има много грешки. Просто той не може да се движи нормално, тъй като има 2-3 тренировки. Не сме сработени. Много пъти имахме лошо разпределение на терена и малкото предимство, което имаш от защитата, го губиш, ако не се движиш добре. Това беше голям проблем. Да се надяваме, че с по-силна защита може да направим нещо повече. При такава агресивна защита трябва да имаш малки играчи, които могат да се справят един на един, а нашият най-добър нападател за тези защити днес не беше на терена. Може само да се надяваме да се оправи и че в следващия мач ще играем по-добре.”

За раздялата с Брендън Боуман Арсич обясни: „С Брендън Боуман от по-рано имаме договор да не играе повече, просто той беше коректен да изиграе мачовете, докато не намерим нови състезатели. Той беше готов и днес да играе. Добро момче е, добър играч, но просто в този стил, който ние играем не можеше да намери достатъчно минути и е нормално да се разделим. Вярвам, че може да си намери по-добър отбор.”

По повод предстоящата среща с Левски в събота наставникът на ЛукОйл Академик коментира: „Не вярвам, че този мач може да бъде проблем. Такива мачове са най-добрите тренировки за в бъдеще. Очаква се и новите, които дебютираха да са по-добре. Миналата година също имахме много промени преди мача с Левски. Тогава паднахме. Голям проблем е, че не сме сработени. Надявам се до събота да сме по-добре и да успеем да бием. Левски не може да изиграе такава агресивна защита, каквато играе Спартак. Може би има по-голям потенциал в нападение, това ще е мач с повече точки. Надявам се и Божидар, и Доминик да е по-добре и да са готови за събота. Видяхте, че Божидар, който може би има по-добра стрелба от Стояновски, не можеше да вкара, заради не тренирането вчера и беше малко нервен.”