„Искам да поздравя моите играчи за победата, защото свършихме много добра работа. Започнахме второто полувреме след лоша втора част, но показахме добра защита”, коментира израелският наставник на руския Спартак Санкт Петербург Зви Шерф. Русният тим победи ЛукОйл Академик в зала „Универсиада” във втория кръг на Топ 16 на турнира Еврочалъндж и оглави временното класиране.

„Беше слаборезултатен мач, но може би защитата повлия на процента на стрелбата. Това е много важна победа за нас. Знам, че ЛукОйл ще дойде в Санкт Петербург и ще се бори, но ние ще се опитаме да се подготвим. Знам, че им липсва добър играч. Чувството е много приятно. Беше трудно за нас от психологическа гледна точка, защото имахме тежък мач с Локомотив Кубан като гости. И също така бяхме психологически зле настроени заради трагедията на летището в Домодедово, където бяхме едва предишния ден.Аз съм от страна, която е против тези неща и наистина съжалявам за трагедията. Моите съболезнования на семейството на българина загинал на летището и на семействата на всички руски граждани, които страдат”, заяви още Шерф.

„Играхме срещу много добър тим тази вечер. Не можахме да отбележим много точки през втората четвърт, но за сметка на това през второто полувреме успяхме да спрем противниковият отбор и да отбележим решителни кошове”, каза американският гард на Спартак Патрик Бевърли, който бе доста полезен за руския тим и завърши с 9 точки, плюс 5 борби.

„През първата част вкарахме важни кошове и играхме по-добре. През втората част не можахме да отбележим много точки, заради тяхната агресивна защита. Те успяха да ни спрат, а ние съответно не се справихме в нападение. Всичко дойде от там, че нещата се решаваха през второто полувреме, когато за съжаление изпуснахме някои важни кошове, което допринесе за нашата загуба. Трябва да поработим да по-добрата защита, за да търсим по-добър резултат”, коментира американецът от ЛукОйл Академик Травис Питърсън, който вкара 7 точки и овладя 5 борби.