Националната баскетболна лига изтегли последния кръг от редовния сезон в мъжкото първенство с четири дни, и всички срещи ще се състоят на 22 април, от един и същи час – 18.00.

Промяната се наложи заради Финалната четворка на Балканската лига, където участват два български отбора – Левски и Балкан.

По програма, 27-ят кръг в НБЛ бе насрочен за 26 и 27 април, а Финалната четворка – от 25 до 27 април.

Очевидният факт, че Левски и Балкан да играят в едни и същи дни и за първенство, и за Балканска лига, ако стигнат Файнъл 4, бе ясен от седмици, но едва сега се стигна до решение на въпроса, след като и двата състава се класираха.

НБЛ се съобрази с желанието на Левски, да се играе на 22 април, както обяви Тити Папазов във вторник, но отказа на Балкан тяхното искане, трите мача от кръга, които може да са от значение за крайното класиране, да се състоят след Финалната четворка.

Според НБЛ, като насрочи мачовете за 22 април, отборите на Левски и Балкан ще имат два дни за подготовка за полуфинала помежду си. За разлика от Левски, който е домакин на Черноморец в София, и няма да пътува, Балкан има по-тежък мач – с Берое, при това в Стара Загора, което ще даде по-малко време за почивка на ботевградчани. При това, има вариант Финалната четворка изобщо да не е в България, и на практика ще остави Балкан без никаква пауза, ако Балканската лига даде турнира на Прищина.

Левски и Балкан ще се срещнат помежду си в единия полуфинал на Финалната четворка, а в другия играят Сигал Прищина и Галил Гилбоа.