Гордостта на цяла България - Александър Везенков ще изведе тази вечер Олимпиакос срещу Монако в първия полуфинал от Финалната четворка в Евролигата. Двубоят започва в 18.00 часа в “Жалгирио Арена” в Каунас. Победителят ще се изправи срещу Реал Мадрид или Барселона в директния спор за трофея в неделя. За последно тимът от Пирея вдигна отличието преди точно 10 години, през 2013-а и в южната ни съседка вярват, че е време чакането да приключи.
 
Олимпиакос завърши първи в редовния сезон на надпреварата с 24 победи и 10 загуби, а след това  отстрани Фенербахче в пет мача. Монако ще направи дебют във Финалната четворка.  Френският тим приключи на четвъртото място в редовната фаза с 21 победи и 13 загуби. Монегаските елиминираха Макаби Тел Авив по пътя към Каунас, като двата отбора изиграха пет срещи. За отбелязване е, че от ноември 2021-а досега Олимпиакос и Монако са се срещали девет пъти помежду си, а балансът е в полза на французите - 5-4.

Вчера Везенков бе избран за най-полезен играч на сезона на специална церемония. Лидерът на Олимпиакос постигна средно по 17.2 точки и 6.8 борби, като достигна до недостижим коефициент на полезно действие от 21.2.  За първи път в историята на баскетбола българин е №1 в Евролигата.