"Благодаря на всички, които гласуваха за мен, цялата организация на Олимпиакос, всички треньори и играчи. Имахме 10 месеца да достигнем до Финалната четворка и да бъдем тук. Наистина съм развълнуван да съм тук. Пожелавам късмет на всички и дано най-добрият отбор победи", коментира българският баскетболист Александър Везенков на пресконференцията след обявяването му за Най-полезен играч на сезон 2022/2023 в Евролигата за мъже.

"През миналата година за първи път стигнахме до Финалната четворка като отбор. Мисля, че за всички нас я имаше мотивацията отново да сме тук. Работихме здраво и го постигнахме. Наистина сме щастливи да сме тук и сме готови да се борим за трофея", добави Везенков по повод клубния си тим Олимпиакос, който завърши на четвърто място в най-престижния европейски турнир преди година в сръбската столица Белград.

Българският национал увери, че наградата само ще го мотивира още повече, за да продължи да напредва.

"Тази награда е голяма чест и съм много щастлив, но за мен нищо няма да се промени. Ще продължа да работя, да полагам усилия и да опитвам да помагам на отбора. Това ще бъде допълнителна мотивация да продължа да работя и да докажа, че това не е само една година, а да покажа постоянство. Надявам се, че това е само началото. Не казвам, че не съм щастлив за индивидуалната награда, но титлата е всичко", категоричен бе Александър Везенков, наричан Саша в Гърция и баскетболните среди в Европа.

Старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас заяви: "Много съм щастлив, усещането е страхотно. Саша намери начин да бъде толкова важен за отбора. Да не играе за себе си, въпреки статистиката, а да намери начин да играе за отбора. Тази група от състезатели знаят как да играят заедно. Много съм щастлив за него, защото той е страхотно момче и е много трудолюбив. Щастлив съм и за клуба, че дава възможност на играчите да получат такава награда."/ БТА