Баскетболният Лукойл Академик вече очаква с нетърпение старта на европейското си участие. Шампионите започват с гостуване на руския Енисей Красноярск в първия кръг от Купата на ФИБА Европа следващата седмица.

„Това за мен е някакъв вид отстъпление от традициите на Лукойл, който дълги години представяше страната в УЛЕБ Къп, но сега така е решено от ръководството да върнем малко имиджа с победи в по-слабия турнир, да наберем инерция и да върнем в по-силен турнир. Амбицията на ФИБА е да направи този турнир по-престижен. За жалост разпределението на териториален принцип ни праща в една много трудна група“, коментира старши треньорът на „студентите“ Тони Дечев и добави:

„Мисля, че трябва да спрем да повтаряме това и да се фокусираме върху предстоящите мачове и още в първия двубой с Енисей да се опитаме покажем това, което сме работили. Искрено се надявам, че още в първия мач можем да поднесем някаква изненада.“

Първият двубой на Лукойл Академик е в Русия на 28-и октомври, а първото домакинство на тима е на 4-и ноември в мач от втория кръг, когато шампионите посрещат БК Калев.

Билетите за домакинските мачове на „студентите“, които ще се играят в Арена Ботевград, са с пакетна цена от 10 лева за трите мача и 4 лева за отделен мач в предварителната продажба. В деня на мачовете, цената на единичните билети ще бъде 5 лева.

„Избрахме да играем в Ботевград, защото всички знаят, че това е един от най-баскетболните градове с най-баскетболната публика. Ще ми се хората, които обичат баскетбола да ни припознаят и да ни подкрепат, защото всеки спортист има нужда от подкрепата на публиката. Готов съм за това предизвикателство. Още миналата година знаех какво ни чака. Умерен съм в силите и възможностите си, и не виждам никакви притеснения от тази гледна точка. Смятам, че сме готови. Достатъчно време вече сме заедно. Направихме доста контроли, плюс мачовете от вътрешното първенство. Естествено винаги има какво още да се желае, но това е целогодишна работа. Като цяло смятам, че отборът е готов“, заяви още Тони Дечев.