"Разликата в класата и във възможностите на двата отбора бе очевидна. Преди този мач ние имахме няколко поставени задачи и момчетата се постараха максимално, за да ги изпълнят. Предварително в плана ни бе включено и това да се даде шанс за изява на по-младите, което също бе реализирано. Както срещата с Левски, така и тази с Академик са част от продължаващата ни подготовка за евротурнирите", заяви Тони Дечев след победата на Лукойл Академик над пловдивчани със 101:56 точки в Правец.

"Доволен съм от старанието, от показаното от отбора, от разликата, която поддържахме в дълги периоди от време, както и от крайния резултат. Колкото до неучастието на Ратковица, това също бе заложено в програмата ни още след мача с Левски. Той получи планирана предварително почивка, защото се оплаква от болки в петата и решихме, че има нужда да отдъхне. От новата седмица ще възобнови тренировки наравно с останалите от отбора", допълни треньорът на шампионите.

Бранислав Ратковица

източник: LAP.bg, Любомир Асенов

Павлин Иванов се представи добре при втората поредна победа на Лукойл Академик в НБЛ. Гардът започна титуляр и реализира 12 точки като открадна и доста топки защита. Ето и неговото мнение след срещата:

"Лесен мач като цято цяло за Лукойл. Академик Пловдив са млад и перспективен отбор, имат голям потенциал, но им предстои много работа. Срещата обаче не започна добре за нас, защото тръгнахме лошо в защита и не пазихме един на един, каквато бе една от поставените ни предварително задачи. Вкараха ни повече от 20 точки само за първата част. Впоследствие все пак се коригирахме и нещата постепенно си дойдоха на мястото, а съперникът ни вкара 56 точки за целия двубой."