Баскетболистите на Левски се простиха със загуба с тазгодишното си участие в турнира на Балканската лига. "Сините" паднаха от македонския Кожув Гевгелия и след актив от една победа и пет поражения, отпадат във втората групова фаза на надпреварата. 

А мачът започна страхотно за българския представител. Момчетата на Мануел Марков водеха с 16:2 в първите минути, а след първата част авансът им беше 23:6. Добрите изяви продължиха и през втората четвърт и въпреки че македонците намалиха голяма част от изоставането си, Левски се оттегли на почивка с преднина от 36:30. 

Но в последните две четвърти младият отбор на столичани отпадна и се стигна до загубата. В третата част Кожув направи невероятно представяне и след края ѝ дръпна с 15 точки аванс при 69:54. 

В крайна сметка македонците понамалиха оборотите, но запазиха преднината си до последния съдийски сигнал и победиха с крайното 82:73. Това им се оказа достатъчно, за да продължат в полуфиналната фаза, където ще срещнат черногорския Морнар. 

За Левски най-резултатен беше Станислав Славейков с 22 точки, а 13 добави Ангел Пейчинов. С двуцифрен актив беше и Крум Дойчинов, който наниза 11. Брандън Пен от Кожув пък беше с най-много точки в целия мач - 23.