Отборът на Левски 2014 допусна четвърта загуба в група "Д" на втората фаза на Балканската лига по баскетбол за мъже. Възпитаниците на Мануел Марков отстъпиха като домакин пред шампиона на турнира Сигал Прищина (Косово) със 75:103 точки в петия кръг.

Така "сините" са на трето място в класирането и на практика загубиха шансове да се класират за полуфиналите, където продължават първите два тима от групата.

Отборът на Левски има проблеми с контузени играчи. Евгени Хаджирусев започна като титуляр, но получи травма и напусна играта след 4:24 минути. Шампионите от Сигал Прищина започнаха силно двубоя и поведоха с 24:9 след 16 точки на Дардан Бериша. Минута преди края на полувремето преднината на косовския тим беше 58:31.

През третата и четвъртата част гостите продължиха да доминират, а "сините" успяха единствено да намалят пасива си до 11 точки при 73:84 шест минути преди сирената. 

За Левски се отличи Алекс Симеонов с 20 точки, 10 борби и 6 асистенции. 17 точки добави Крум Дойчинов, а с 14 точки приключи Станислав Славейков. Изключителен мач за гостите изигра Дардан Бериша, който вкара 42 точки (8 тройки).

С 23 точки се отличи Андрю Уорън, а с 18 - Джейсън Уошбърн. Българинът Станимир Маринов завърши с 4 точки, 5 борби, 4 асистенции, 2 отнети топки и 1 чадър за 28:05 минути като титуляр.

"Наясно сме, че има спадове с този състав. В такъв период сме, че за 10 дни ни предстоят много мачове и предпочетохме да запазим някои от момчетата. Отборът на Сигал е много класен, много по-добър от нас. Участието на отбора в тази фаза на турнира е много сериозен бонус и представлява безценен опит за младите играчи", каза старши треньорът на Левски 2014 Мануел Марков след двубоя.

В последния си мач от турнира Левски 2014 е домакин на Кожув (Македония) на 16 март от 19.30 часа в зала "Универсиада". /БТА