„Много се радвам, че съм отново в Лукойл и най-важното е, че се чувствам сред приятели и хора, с които може искрено да се вложи максимума, който се притежава. В момента мисля, че отборът е на добро ниво. Интересно ще е да се види в първия мач в Европа, докъде сме точно“, коментира един от лидерите на настоящия състав на Лукойл Академик Филип Виденов.

„В момента имаме такъв дух, в който всеки иска да покаже максимума. Лукойл винаги се бори за максимума, но в Европа, ако успеем да преодолеем първия кръг, даже първия мач, нещата могат да изглеждат много по-различно. Въпреки, че е трудна групата, аз вярвам, че по начина, по който в момента работим, не трябва да ни подценяват другите отбори. За останалото времето ще покаже“, заяви още Виденов, който очаква старта на шампионите в турнира за Купата на ФИБА Европа през следващата седмица.

На въпрос, дали е имал колебания за завръщането си в Лукойл Академик заради начина, по който се раздели с клуба при предишния си престой, Виденов отговори: „В Лукойл доста се промениха нещата. Сега начело е Тодор Стойков, с Тони Дечев се знаем отдавна. Важно е, че има и от старите играчи, като Тенчо Банев. За оставането тук – защо не. Ако нещата се развият по правилния начин. Лукойл е добра възможност за мен.“

Тенчо Банев

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

„Доколко сме готови, ще видим сега. Надявам се, че максимално сме се доближили до формата, в която трябва да бъдем. Мисля, че направихме един отбор, който не е изграден от звезди, а от момчета, които наистина ще се раздадат и ще дадат всичко от себе си за отбора. Мисля, че това е правилният начин. Наистина имаме Филип, който за нашите стандарти е звезда, но той е такъв човек, който винаги ще откликне и е готов да помогне“, коментира капитанът на Лукойл Академик Тенчо Банев.