Женският баскетболен тим на Монтана 2003 поиска домакинство на Финалната четворка в Адриатическата лига. Новината съобщиха кметът на Монтана Златко Живков и президентът на лигата Сърбобран Филипович. Двамата разговаряха преди началото на мача между родния шампион и Партизан, спечелен от българския отбор.

„Разговорите, които водихме, бяха свързани с финалната четворка на турнира. Надявам се при добро стечение на обстоятелствата и ние да бъдем в тази четворка. Коментирахме възможностите при реконструкция на залата дали ще можем и ние да кандидатстваме за домакинство”, каза Златко Живков пред bgbasket.com.

„Монтана е един от най-добрите оргaнизaтори в турнира на Aдриатическата лига. Трябва обаче да се променят някои неща в залата, за да може клубът да кандидатства за домакинство на финална четворка. Надявам се да успеят да го направят, но, както знаете - там са 12 отбора, 8 отбора девойки и 4 при жените”, коментира президентът на Адриатическата лига Сърбобран Филипович, който е и президент на Партизан.