Баскетболният Левски е направил постъпки да посрещне сръбския гранд Цървена звезда в Арена Армеец на 23-и декември. Тогава е домакинството на „сините” срещу този съперник в Адриатическата лига и ръководството на клуба има желание двубоят да се състои в най-голямата спортна зала в България.

Отборът на Цървена звезда ще участва и в Евролигата през настоящия сезон и има амбиции за влизане в Топ 16, както и спечелване на титлата в Адриатическата лига. Съставът вече записа две убедителни победи на старта на регионалния турнир, първата от които именно срещу Левски в мача на откриването.

Ръководството на Левски има намерение да даде възможност на всичките си фенове да се насладят на истински баскетболен спектакъл.

В лагера на „сините” са имали желание да посрещнат и друг от балканските грандове в Арена Армеец и то дори по-рано от месец декември. На 15-и ноември Левски е домакин на сръбския шампион Партизан, но съоръжението е заето за въпросната дата.

„Сините” вече веднъж опитаха паркета на Арена Армеец, когато се изправиха срещу гръцкия гранд Панатинайкос в бенефиса на Георги Младенов.

Левски

източник: Sofia Photo Agency

Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов сподели на няколко пъти, че клубът разчита много на сериозна посещаемост в мачовете от Адриатическата лига.

На първо време, в следващия кръг на състезанието „сините” гостуват на хърватския КК Задар на 12-и октомври, а на 19-и октомври е следващото предстоящо домакинство на черногорския шампион Будучност в зала „Универсиада”.