Историческа първа победа на български отбор в Адриатическата лига записаха баскетболистите на Левски. "Сините" победиха сръбския Мега Визура с 98:89 точки в зала "Универсиада". Така след поражението в първия кръг, тимът на Левски вече е с актив победа и загуба от двата си двубоя до момента.

Баскетболистите на Левски изиграха страхотно първо полувреме, като още в първата част поведоха с 25:15. Играчите водени от треньорския тандем Тити Папазов- Тони Дечев се представиха силно в нападение и до почивката преднината им набъбна на 19 точки - 57:38.

Левски Мега Визура

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В началото на второто полувреме домакините допуснаха спад и сръбският тим намали до 10 точки пасива си в края на третата четвърт. Последните 10 минути стартираха при резултат 75:65 за "сините", които обаче не позволиха обрат и победиха с 98:89 точки.

С добри изпълнения се отличи Павлин Иванов, особено през първото полувреме. Той завърши с 14 точки, 4 асистенции, 3 откраднати топки и 3 борби.

Левски Мега Визура

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Американският гард Брандън Хийт изигра първи мач за Левски след завръщането си от САЩ и направи важни отигравания, но все още не е в най-добрата си форма. Хийт се отчете с 18 точки, 7 асистенции, 2 откраднати топки, но и 9 грешки.

Със 17 точки, 4 асистенции, 4 откраднати топки и 5 борби пък завърши Христо Захариев.

За Мега Визура с най-много - 19 точки се отчете Александър Мареля, а с 15 завърши Никола Йокич. Сръбският тим също вече е с победа и загуба в актива си след двубоя с българския Левски.

За "сините" отново не взеха участие възстановяващият се от травма Николай Върбанов и гардът Станимир Маринов, който още не е картотекиран.

Левски пък вече мисли за следващия си мач в Адриатическата лига, който е гостуване на хърватския Задар на 12-и октомври, а следващото домакинство на тима е на 19-и октомври срещу черногорския Будучност.