Националният отбор на България излиза срещу Черна гора в третия си мач от груповата фаза на Евробаскет 2022. Двубоят в “Арена Тбилиси” започва от 14:30 часа българско време, а Gong.bg ще проследи на живо развоя на срещата. "Лъвовете" заемат последното шесто място в групата с две поражения, петият Грузия също загуби първите си две срещи. Черна гора е на трета позиция с 1 победа и една загуба, четвърти е отборът на Белгия със същия актив. Лидери в групата са Испания и Турция с по два успеха. 
Българският отбор впечатли с представянето си в офанзивен план при загубата от Турция с 87:101. В последната четвърт обаче "лъвовете" не издържаха на темпото на своите съперници, след като умората в нашия тим си каза думата. Избраниците на селекционера Росен Барчовски паднаха и от световния шампион Испания с 87:114 на старта на Евробаскет 2022 в четвъртък. 
 
Отборът на Черна гора е един от претендентите за ранно класиране към елиминационната фаза на ЕвроБаскет 2022. Тимът, воден от селекционера Бошко Радович, се представи на много високо ниво в първите си два мача в Тбилиси, като в откриващия си двубой загуби драматично от Турция с 68:72, въпреки че имаше аванс от 66:61 в последните минути, а вчера постигна и първата си победа след 76:70 над Белгия. Основните фигури в редиците на черногорския тим са лидерът на Валенсия - Боян Дублевич, новото попълнение на Уникаха Малага - Кендрик Пери и центърът на Чикаго Булс - Марко Симонович. Дублевич наниза 18 точки срещу Турция и дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби срещу Белгия. 
 
В другите два мача от групата ни днес отборът на Испания се изправя срещу Белгия от 17:15 часа българско време, а домакините от Грузия посрещат Турция от 20:00 часа. 
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 
БЪЛГАРИЯ: Дий Бост, Станимир Маринов, Чавдар Костов, Александър Везенков, Емил Стоилов
 
ЧЕРНА ГОРА: Кендрик Пери, Петър Попович, Неманя Радович, Дино Радончич, Боян Дублевич