Мъжкият национален отбор на България по баскетбол допусна втора загуба в груповата фаза на ЕвроБаскет 2022. Възпитаниците на Росен Барчовски не успяха да се справят с другия фаворит в своята група - Турция, губейки двубоя от южните ни съседи с крайното 87:101 (29:31, 23:19, 19:25, 16:26) в зала “Арена Тбилиси”.

 

“Във втори мач вкарваме 87 точки - ако не почнем да пазим, да се борим, да слагаме нашите тела и да ги бутаме, няма да победим никой. С по-добри отбори няма как да победим така. С тези отбори, ако не пазиш, няма как да победиш. Ние знаем, но дали можем? Това е големият въпрос. В началото знаехме, че тези мачове са по-трудните. Сега идват малко по-лесните мачове, където имаме шансове - трябва да излезем и да се борим до края. Ако играем така в защита, нямаме шанс да победим никой.

Ние трябва да спрем като цяло отбора на Черна гора. Знаем за какво сме дошли тук, знаем, че ще се борим до края. Доколкото имам сили и краката ме държат, доколкото съм полезен на отбора - ще се боря”, каза звездата на отбора Александър Везенков след загубата от Турция.