Участниците в баскетболния сблъсък между Партизан и Раднички в Белград направиха символичен протест против правилата на местната федерация, които забраняват на треньорите да свалят саката си по време на мачовете, а с действията си забавляваха публиката в „Пионир“, която също се включи в протеста.

По-рано през годината треньорът на Партизан Душко Вуйошевич бе глобен, заради това, че свали сакото си, като част от правилото, което започна да се прилага в средата на сезона в лигата. В мача срещу Раднички Вуйошевич свали сакото си в 15-ата минута. Съдията Илия Белошевич го предупреди, но треньорът само махна с ръка. Феновете посрещната с одобрение тази реакция на популярния Дуле Вуйошевич и тогава всички присъстващи окло 1500 зрилети започнаха да скандират към треньора на Раднички Мирослав Николич също да се съблече. Николич, който е бивш треньор на Партизан първо отби призива, показвайки, че няма пари за бъдещета глоба, но после все пак свали сакото си. Това бе посрещнато с още по-бурни аплодисменти от запалянковците.

ВИДЕО

Настроението сред публиката се покачваше и следващият призован да махне горната част от костюма си бе спортният директор на Партизан Драган Тодорич, който го направи и бе последван от целия треньорски щаб на отбора.

ВИДЕО

Феновете обаче не спряха до тук. Запалянковците започнаха да скандират и към един от най-известните местни журналисти, чийто пристрастия към Партизан не са тайна. Владан Тегелтия бе по тениска, а не със сако, но я свали и остана гол до кръста. През смях, голяма част от феновете също свалиха блузи и тениски за радост на останалата част от публиката.

ВИДЕО

В крайна сметка Партизан победи Раднички с 96:78 точки, след срещата Душко Вуйошевич заяви: „Знам какво ще ме питате. Аз никога не действам театрално, но днес малко се получи така. Винаги, когато съм нервен от някаква ситуация, просто реагирам като свалям сакото си и го хвърлям, а не го планирам. Не ми е ясно това правило със сакото. Все пак бих искал всички да се държим нормално.“

“Подкрепих свалянето на сакото не заради Партизан, Цървена звезда или дадена ситуация, а заради принципите. Милион пъти съм си свалял сакото на мач, а сега трябва да внимаваме какво носил, което е смешно“, пък коментира наставникът на Раднички Мирослав Николич.

ВИДЕО