Близо 20 000 зрители в Олимпийската зала в Атина видяха на живо последните секунди в кариерата на великия Димитрис Диамантидис. Те дойдоха в края на първото полувреме на мача Панатинайкос - ЦСКА Москва.

Диамантидис влезе в залата малко повече от шест минути преди почивката и веднага събуди феновете. Малко над минута преди края на втората част пък той влезе на терена и в залата отново настана празник, пише bgbasket.com. При точно 13 секунди на часовника пък той бе спрян и потникът на легендата бе окачен на тавана на залата.

След това полувремето се доигра, а Диамантидис опита последна стрелба в кариерата си, която обаче бе неуспешна, тъй като топката се изплъзна от ръцете му.

В крайна сметка мачът завърши с победа за Панатинайкос с 80:73 точки. ПАО спечели двубоя в последните му минути, когато успя да вкара някои важни атаки и съответно спря съперника. С този мач пък "зелените" показаха, че са изградили силен състав и дадоха заявка, че през новия сезон ще се намесят доста по-сериозно в борбата за първите места в Евролигата. 

Най-резултатен за успеха стана Янис Бурусис с 18 точки, а 14 добави Ник Калатес. За московчани по 13 точки отбелязаха Нандо Дьо Коло и Джеймс Огъстин.