Бившият национал Васил Евтимов, който заедно с Филип Виденов, Даниела Петева и Гергана Брънзова е в Прага за проекта на ФИБА за допълнителна квалификация на играчи в сферата на мениджмънта TimeOut, се похвали със снимка с една от емблематичните фигури в европейския баскетбол в последните години.

Невероятна воля: Баскетболистка ще играе с протеза

Става дума за сръбкинята Наташа Ковачевич, която се превърна с модел за подражание с начина, по който се справи с жестоката трагедия, която преживя с унгарския си тим.

За силата на духа: Лежах в жестоки болки, но си казах, че няма да се предам

"Няма думи, с които да опиша какъв борец е тази жена. След като преживя ужасен инцидент и загуби грака си, тя се върна и игра професионален баскетбол на високо ниво. Респект за този истински пример как нищо не може да те спре да правиш това, което обичаш. Радвам се, че я срещнах", написа Васко Евтимов, публикувайки снимка с Наташа Ковачевич.

Босът на БФБаскетбол на среща на високо ниво в Прага

Инче 80 души от цяла Европа започна участието си в специалния проект за допълнителна квалификация на играчи на ФИБА TimeOut. Сред идеолозите на проекта е бившата българска националка Радмила Василева-Търнър.