Съдбата на бившата баскетболистка Наташа Ковачевич е позната на мнозина. Баскетболните фенове сигурно помнят трагедията, която сполетя Ковачевич, катастрофата с унгарския й тим и последвалата ампутация на единия крак.

Трагедия покоси баскетболния свят

Талантливата сръбкиня спечели всеобщо възхищение с начина, по който се справи с рязката промяна в живота си. Наташа показа и продължава да показва невероятен дух, дори се върна на терена за кратко, а сега на 23 години е председател на женския баскетболен тим на Цървена звезда.

Месец и половина след ужасяващата катастрофа, Наташа пак е в залата

Пострадала баскетболистка прави благотворителна фондация

Упоритата Ковачевич предприе и друга стъпка – написа кника за преживяното до момента в опит да мотивира и да вдъхне кураж на всички, които се сблъскват със сериозни препятствия.

Автобиографията се нарича „Крачки” като тези, които младата жена трябваше отново да се учи да прави след катастрофата.

Невероятна воля: Баскетболистка ще играе с протеза

„Докато лежах в жестоки болки режих, че няма да се вманиачавам в това какво е било и няма да трупам големи очаквания за бъдещето. Реших, че няма да се предам и че ще приема всички предизвикателства, които ме очакват. Голямата любов и позитивна енергия, които получих след трагедията бяха невероятни”, коментира Наташа Ковачевич.

„Съдбата ми показа, че не трябва да правя планове за бъдещето. Бих искала да завърша образованието си. В момента уча туризъм и спортен мениджмънт. Надявам се да бъда щастлива”, сподели още Ковачевич.