Срещите на поколенията на българския баскетбол ще продължат и през лятото. След като на 21-и февруари централата събра в „Арена Ботевград“ мнозинството от легендите, играли на големи форуми – олимпийски игри, световни и европейски първенства през февруари за мъже, сега родната федерация готви специален празник и за звездите, славили България на големи женски форуми.

Женският баскетбол е перлата във вече 100-годишната история на българския баскетбол. България дебютира на Европейско първенство през 1952-ра година с четвърто място. След това националният ни отбор печели цели 13 медала на големи шампионати.

Върхът са бронзовите медали от Олимпийските игри в Монреал през 1976 година и сребърните медали от Игрите в Москва през 1980 година.

БФБаскетбол кани всички състезателки, взели участие на Европейски и Световни първенства и Олимпийски игри на 17-и август, събота, в 17 часа, в зала „Универсиада“!

Те ще бъдат наградени за заслугите си към родния баскетбол по време на мача България – Северна Македония от Европейското първенство за момичета до 16 години, домакин на което е София.