Един от ключовите играчи на Лукойл Академик в последните години, Ристе Стефанов, е пред подписване на договор в Гърция. Македонецът е много близо до обвързване с отбора на АЕК Атина. Унгарецът Ищван Немет напусна отбора през април, за да завърши сезона в Испания и при новите преговори двете страни не могат да се разберат за заплатата му. Затова и от гърците са се насочили към Стефанов като негов заместник.

Стефанов успя да изкара 4 сезона в България. През това време той успя да спечели 4 шампионски титли и 3 купи на страната. През изминалия сезон Стефанов бе един от основните реализатори на отбора. В 6 мача в турнира Еврокъп той записа средно по 13.67 точки. В редовния сезон на първенството имаше по 14.95 точки в 20 срещи, а във финалната серия средно по 14 точки на мач. Стефанов е известен със своята поразяваща ръка от линията за три точки. За общо 35 мача през изминалия сезон той има 113 отбелязани от 235 опита, което прави 48.09 %.

Стефанов реши да напусне Лукойл Академик, за да търси нови предизвикателства. Сега македонецът е в търсене на отбор, където да намери ново място за развитие на кариерата си.

Стефанов е включен и в националния отбор на Македония това лято. Тимът в момента води подготовка за участието си на Европейското първенство в Полша, което стартира на 7 септември.