Баскетболистите на Гран Канария стигнаха до важна победа в домакинството си на Мурсия в мач от редовния сезон на испанската Лига Ендеса. Островитяните надделяха с 90:82 в мач на крайностите и огромните обрати. 

Гостите имаха аванс от 20 точки, но го профукаха с лека ръка. После на свой ред и тимът от Канарските острови дръпна с двуцифрена разлика, но в края трябваше да трепери за преднината си, но успя да я опази и да вземе успеха. 

Първата част на мача беше най-равностойна и не предложи големи откъсвания в резултата, като всичко вървеше почти точка за точка. Малкият аванс беше за гостите, но с началото на следващата четвърт те наложиха убийствено превъзходство. 

Именно в средата на втората част авансът на Мурсия стигна 20 точки при 36:16, а голямата почивка в двубоя дойде при 43:25 в полза на гостуващия тим. И нищо не предвещаваше срива в играта му след подновяването на играта. 

В третата четвърт Гран Канария не просто успя да стопи изоставането си, но дори в края ѝ излезе напред. Но все пак последната четвърт започна при равен резултат след 62:62, а в нея и по-точно в началото ѝ домакините дръпнаха дори с 15 точки разлика. 

Но в края тя падна само до 3 при 83:80, но с умна игра и точни стрелби във важните моменти Гран Канария изкова успеха си с 90:82 и взе важните точки в преследване на оцеляването. Тимът е с 6 победи от 17 мача и е в долната половина на таблицата, но Мурсия е под чертата със своите 5 успеха и 12 поражения.