Валенсия надигра Гран Канария с 83:67 и записа 6-ти пореден домакински успех в Лига Ендеса. 

„Прилепите” изпитваха проблеми в стрелбата си от далечно разстояние през първото полувреме, в което вкараха само една тройка, но се задължаха в мача благодарение на прекрасната си игра в близост до коша. Играчите на Хайме Понсернау бързо натрупаха нарушения на основните центрове на гостите- Ондрей Балвин и  Анжейс Пасечникс и водеха с 2 секунди преди края на втората четвърт. Кош със сирената на Ориол Паули изравни резултата за Гран Канария при 41:41. 

След почивката Валенсия направи страхотна серия и поведе с 10 точки. В края на периода, обаче  усилията на Маркус Ериксон върнаха „островитяните” в мача.

В заключителните 10 минути Боян Дублевич беше големия лидер на домакините. Черногорецът имаше само 4 точки на почивката, но след това вкара 14, за да донесе победата на домакините. Дублевич завърши като най-резултатен за 10-тата победа на Валенсия с 18 точки и 7 борби, а още 4-ма играчи  завършиха с двуцифрен актив. 

Ориол Паули вкара 14 точки за Гран Канария. Отборът от Канарските острови, обаче остава най-слабият гост в испанското първенство, като това бе 8-мо поражение от 8 мача за тима далеч от дома.

С успеха Валенсия се доближи до участие в Купата на Краля. Отборът е на 6-та позиция, а първите 8 в класирането след  17-ия кръг ще си гарантират участие в турнира. Гран Канария е на 15-то място.