Феновете на Реал Мадрид прекараха безсънна нощ от празненства след триумфа на футболистите в Шампионската лига. И приятните емоции за тях продължиха в неделния следобед с победа и на баскетболния тим. 

"Белите" баскетболисти, които преди дни триумфираха с трофея в Евролигата, сега започнаха с успех и участието си в плейофите на вътрешния шампионат Лига Ендеса. Те надделяха в първия мач над осмия в таблицата Тенерифе. 

Европейските клубни шампиони победиха с 83:73 в собствената си зала и започнаха подобаващо кампанията си по пътя към отличието, което наивно изпуснаха миналия сезон. В тази серия се играе до две победи от три мача. 

За надмощието на Реал в този мач показателно е, че в нито един момент от него те не изпуснаха водачеството в резултата. На моменти разликата достигаше 14 точки, а Тенерифе неколкократно се доближи само на две от съперника, но това беше само в началните моменти на сблъсъка. 

В крайна сметка мадридчани поддържаха аванс от около 10-ина точки във всичките 40 минути на двубоя, така че победата им на практика не беше сериозно застрашена в нито един момент. 

Джейси Каръл с 15 точки беше най-резултатен за победителите, а Лука Дончич добави 14. Филипе Рейес с 11 точки и 6 борби също имаше голяма заслуга за успеха, а Антъни Рандолф с 11 борби беше най-добрият борец под коша. Той добави и 9 точки. 

Майк Тоби с 21 точки и 8 борби беше най-добър за Тенерифе, а Тим Абромайтис с 15 точки и 7 борби също беше на ниво. Костас Василеадис с 12 точки също имаше принос за представянето на Тенерифе, но останалите не бяха на нивото на това трио.