Реал Мадрид постигна своята 12-а победа в Лига Ендеса от началото на сезона, като надигра Баскония като гост с 81:69. Много силното второ полувреме бе решаващо за крайния изход на мача, който започна доста оспорвано.

Реал Мадрид стартира двубоя с тройка и пое контрола на първата четвърт, като имаше преднина от 4 точки, но Баскония не позволи на съперника да се откъсне и в края на частта успя да стопи аванса на тима от Мадрид и на свой ред да поведе, като първата четвърт завърши с точка аванс при 18:17 за Баскония. Втората четвърт отново стартира с точка за Реал Мадрид, но последва серия от 10 поредни точки за Баскония и аванс от 28:20, преди наставникът на „белия балет“ да поиска прекъсване. То подейства добре на тима от столицата и в края на частта преднината на Баскония бе стопена до три точки при 36:33.

В началото на второто полувреме играта вървеше точка за точка, но постепенно Реал Мадрид започна своя обрат. Първо резултатът бе изравнен при 41:41, но Баскония успя отново да постигне аванс от 5 точки преди „белия балет“ отново да изравни за 51:51. След изравняването тройките за Реал Мадрид заваляха и те отвориха преднина от 10 точки пред домакините си. Баскония нямаше сили да се върне отново в мача и така „кралския клуб“ записа успех с 81:69.