Реал Мадрид продължава уверения си ход в испанското баскетболно първенство. Вицешампионите съсипаха като домакини тима на Ретабет Билбао Баскет и след 95:65 записаха 17-а победа от 18 мача. 

Този мач започна не така, както завърши. А именно, баските играха доста сполучливо през първата част и до средата на втората, като на моменти дори водеха с пет точки разлика. Но от средата на втората част мадридчани взеха всичко в ръце и методично натрупаха преднина, която им осигури успеха. 

Още до почивката те не просто наваксаха изоставането, но дръпнаха с цели 14 точки аванс. След това не спираха да наказват съперника и още в средата на третата част дръпнаха и с 30 точки при 71:41. 

На моменти в последната четвърт авансът им достигаше и 35 точки, но все пак след кратко отпускане в края всичко приключи при 95:65 в полза на "кралския клуб" и поредната победа беше на неговата сметка. 

Джейси Каръл беше най-резултатен за победителите със своите 16 точки, а Уолтър Таварес записа дабъл-дабъл с 13 точки и 11 борби. Лука Дончич добави 15 точки, а с двуцифрен актив завършиха още Факу Кампасо с 12 точки и Сантяго Юста с 10. 

За Билбао Алекс Мумбру и Деян Тодорович бяха най-резултатни с по 17 точки, което ги направи и най-резултатни в двубоя, но само техните усилия не се оказаха достатъчни дори за малко по-почетна загуба.