Феновете на испанския баскетбол със сигурност ще останат доволни от очертаващото се зрелище във финала за Купата на Краля. Причината е, че там ще спорят непримиримите съперници Реал Мадрид и Барселона. 

Мечтаното Ел Класико за трофея стана факт след успеха на "белите" над Ховентут Бадалона във втория полуфинал с 93:81. Така в неделя вечерта феновете ще могат да се насладят на голямата битка, а победителят ще вземе първия трофей в испанския баскетбол за сезона. 

Реал доминираше на паркета през абсолютно цялото времетраене на двубоя. Каталунският съперник поведе в резултата един-единствен път за целия сблъсък и това беше едва в средата на първата четвърт и това не се отрази на крайния изход на мача. 

Мадридчани постепенно налагаха волята си и методично увеличаваха аванса си, чието най-голямо изражение придоби 20 точки при 71:51 в края на третата четвърт. Още тогава някъде беше ясно, че Бадалона няма достатъчно съпротивителни сили в този финал. 

Въпреки силната последна част за каталунците, те единствено съумяха да направят по-почетно поражението си и да намалят пасива си на 12 точки, но това беше най-вече и заради факта, че някои от звездите на Реал седнаха да почиват в края. 

Най-резултатни за победителите бяха звездният квартет Густаво Айон, Факундо Кампацо, Антъни Рандолф и Габриел Дек, които завършиха съответно с 16, 15, 15 и 11 точки. Конър Морган от състава на Бадалона беше най-резултатен в целия мач със своите 20 точки, но усилията му не бяха подпомогнати от останалите. 

Трябва да се отбележи, че само седем от каталунските баскетболисти записаха точков актив в този мач, като петима от тях имаха двуцифрен такъв. Освен Морган, другите бяха Нико Лапровитола (14 т.), Марко Тодорович (14 т.), Люк Харънгоди (13 т.) и Алберт Вентура (12 т.).