Баскетболистите на Баскония направиха решителна крачка към второто място в редовния сезон на Лига Ендеса. Баските надделяха драматично с 87:85 над Мурсия у дома и се крепят на позицията си. 

Мачът започна равностойно, като полека-лека домакините натрупаха разлика в края на първата четвърт, която достигна максимума си при 26:17. Но през втората четвърт играчите на Мурсия наваксаха изоставането си и дори на два пъти поведоха с по точка в началото ѝ. 

В крайна сметка обаче Баскония неутрализира този слаб момент в представянето си и влезе на почивка при шест точки аванс - 47:41. След подновяването на играта домакините играха много по-вдъхновено. 

Те трупаха аванс, а най-голямото му измерение беше 14 точки на няколко пъти в тази четвърт. Но тя дойде при 68:59 в полза на баските, а Мурсия постепенно вдигна темпото и направи много силна последна четвърт. 

В заключителните ѝ моменти авансът на Баскония беше сменен дори на 2 точки, но в крайна сметка Баскония не пропусна победата си и след 87:85 се поздрави с важния успех. 

С тази победа домакините събраха 42 точки и са на второто място, с колкото е и третият Барселона, но с мач повече. Мурсия е точно под зоната на плейофите със своите 32 точки и постепенно изпуска мястото си в допълнителните двубои след сезона.