Кризата в именития в миналото Ховентут Бадалона продължава с пълна сила. Каталунският клуб записа пета поредна загуба от началото на сезона в испанския баскетболен шампионат, като сега в своята зала от Лаборал Куча Баскония с 83:90.

Мачът тръгна доста оспорвано, като само в последната четвърт гостите взеха двуцифрена преднина. Но през цялото време си личеше, че именно те ще са победителите и в крайна сметка това се случи.

Баскония поведе от самото начало и макар да не дръпна, имаше добър аванс. В крайна сметка първата четвърт завърши при резултат 20:17 в полза на баските, които изпуснаха водачеството си за първи път едва във втората част.

Тя също беше доста оспорвана и беше единствената, в която Ховентут показа надмощие над съперника си. Но в края ѝ каталунците изпуснаха инициативата и в крайна сметка голямата почивка дойде при равен резултат 40:40.

До средата на третата четвърт домакините от Бадалона удържаха инициативата и дори водеха с една точка при 51:50. Но след това баските се развихриха и изковаха постепенно победата си. Те затвориха частта при 67:64 в своя полза, макар че по едно време водеха с 9 точки.

В последната четвърт не просто удържаха този аванс, но дори и го увеличиха и въпреки натиска на Ховентут в последните секунди, в крайна сметка Баскония надделя с 90:83 и взе четвъртата си победа от пет мача.

Най-резултатни за успеха бяха капитанът Адам Ханга с 16 точки, както още Торнике Шенгелия и Йоханес Фойгтман, които добавиха по 14 точки. Перфектно от пейката се включи Джош Аконьон, който наниза 13 точки.

За каталунците Алберто Абалде беше най-резултатен с 15 точки, а Гарет Стуц добави 14. Алберт Вентура и Алберт Сабат нанизаха по 13, а с 12 завърши Серхи Видал. Това обаче не беше достатъчно за успех и тимът от Бадалона записа пета поредна загуба от пет мача. Баскония е на третата позиция с 4 успеха от 5 двубоя.