Отборът на Берое не допусна изненада в първото си домакинство от Балканската баскетболна лига и победи своя противник Кожув от Македония с 69:62 точки, но треньорът Любомир Минчев заяви, че тимът му е играл слабо.

"Нямахме много енергия, а освен това и ротацията ни бе изключително ограничена. Като че ли нямаше настроение в отбора, което веднага се предаде на интензитета и начина, по който се представихме и във фаза нападение и в защита. Противникът имаше за цел да играе бавно срещу нас, с по-дълги атаки, за да не дадат възможност да наложим нашата тактическа подготовка. За огромно съжаление ние се хванахме на тяхното темпо. Въпреки слабото представяне най-важното е, че победихме", коментира Любо Минчев, цитиран от официалния сайт на БК Берое.

Крилото на Берое Александър Янев пък заяви: "Срещу бившия ми отбор играхме много слабо. Мислех, че този тим можем да го преодолеем с 20 точки. Не знам дали липсата на ротация ни лиши от възможността да вложим повече енергия и да ги пречупим, но така или иначе не се получи. Очаквах далеч по-лека победа."