Отборът на Берое (Стара Загора) постигна втора поредна победа от началото на сезона на Балканската лига по баскетбол за мъже.

Състезателите, водени от треньора Любомир Минчев спечелиха срещу гостуващия Кожув (Македония) с 69:62.

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев имаше сериозни проблеми със състава за днешната среща. Извън строя поради различни травми бяха капитанът Тихомир Желев, младият Ивайло Тонев и американците Адонис Файлър и Джеймс Уайт. В тяхно отсъствие стартовата петица беше съставена от Евгени Василев, Николай Стоянов, Александър Янев, Конър Франкамп и Далин Бачински. Единствено Станислав Ваклинов и Николай Титков помагаха в течение на мача от резервната скамейка.

Двубоят започна с предимство за домакините, които спечелиха първата част с 20:13. На полувреме преднината на беройци беше 6 точки.

Въпреки огромните кадрови проблеми, състезателите на Берое бяха агресивни в отбрана, което им носеше и стабилност в разликата, която в края на третата част бе вече 10 точки - 54:44. Последната част започна много силно за гостите, които след серия от 9:0 се доближиха само на точка от Берое. Бачински и Франкамп обаче успяха да върнат два коша и по този начин да спрат устрема на гостите. До края на срещата Кожув само се доближаваше на няколко точки зад Берое, но играчите на Любомир Минчев бяха съсредоточени и не допуснаха изненада, спечелвайки с крайното 69:62.

За Берое се отличи Конър Франкамп с 26 точки, а Далин Бачински направи "дабъл-дабъл" - 15 точки и 16 борби. Александър Радулович реализира19 точки за Кожув.

Среща от редовния сезон на Балканската лига по баскетбол за мъже:

Берое (Стара Загора) - Кожув (Македония) - 69:62 (20:13, 11:12, 2319, 15:18) /БТА