Легендарният баскетболен треньор Джим Бьохайм е блъснал и убил 51-годишен мъж при пътен инцидент на Магистрала 690 в щата Ню Йорк в сряда вечер, съобщи полицията в Сиракуза.

74-годишният специалист, който през 2005 година бе приет в баскетболната "Зала на славата", се е прибирал към дома си след победата на Сиракуза с 69:49 над Луивил, когато е ударил с колата си 51-годишния Хорхе Хименес. Хименес е пътувал с още няколко мъже в колата си, но е напуснал колата си заради неуточнен към момента проблем с нея. В този момент идващият отзад автомобил на Бьохайм е опитал да избегне удара със спрялото превозно средство, но треньорът не е успял да избегне Хименес. Според полицията в Сиракуза Бьохайм не е бил под въздействието на алкохол или наркотици в момента на фаталния инцидент и не е карал с превишена скорост. Освен това той е оказал и съдействие на пристигналия на място полицейски екип.

Бьохайм е начело на баскетболната програма на Сиракуза от 1976 година, а през 2003 година изведе отбора до титлата в Националната колежанска атлетическа асоциация.

В събота на водения от Бьохайм тим на Сиракуза му предстои дерби срещу друг от най-силните университетски отбори в САЩ - Дюк.