Звездата на българския баскетбол Александър Везенков страда от загубата в Ел Класико с Реал Мадрид с една точка - 75:76. В същото време обаче, той е доволен, че тимът е показал доста добра игра, особено в защита. Той сподели мнението си за битката пред GONG.BG. 

"Мисля, че се борихме достойно и играхме много добре в защита. Реал ни вкараха само 76 точки, което е добре, с оглед на нещата, които правят в последно време. Само за една стрелба не ни достигна да ги бием и боли. Поне се борихме до края и е съвсем различно отпреди два месеца, когато паднахме с 40 точки." 

"Последната седмица и половина не съм доволен от представянето си, защото мога много повече и мога да помогна с много повече на отбора си. Това се случва на всеки състезател."

"Тази година просто съм малко по-опитен отпреди, по-израснал, по-добър във всички аспекти и както казах и преди, работата лятото с националния отбор и с треньора ми помогна много. Най-важното обаче е да побеждава отборът. Когато това се случва, няма значение кой бележи и кой не", заяви Везенков веднага след Ел Класико.

Той се надява на много по-силен завършек на сезона и да се избегнат колебливите игри на тима до момента.  

"Тази година имахме бая загуби и ни беше малко трудно да излезем от цялата ситуация. Сега имаме само пет мача от Евролигата, след което ще се концентрираме само върху една цел." 

"Днес показахме, че можем да играем по-добре, а пък и днес не показахме пълния си потенциал. Борихме се достойно и трябва да гледаме следващите мачове, защото ни чака тежък край на сезона", сподели още Везенков и коментира представянето си до момента. 

"Не мога да се оплача от игровите минути, които получавам, играя много повече. Искам винаги да помагам, всеки иска да играе възможно най-много. Като си добре, играеш, ако не - подкрепяш от пейката." 

"Не се занимавам с четене на вестниците, фокусирам се върху тренировките и играта. Искам с всеки мач да ставам по-добър, но знам, че някога ще се получава, някога - не. Ще се старая да се подобрявам всеки ден. Сега, ако вестниците пишат, това е гордост за мен. Но аз запушвам ушите и продължавам напред, защото нищо не съм постигнал." 

"На края на сезона ще видим дали съм постигнал целите си. Най-важното в една кампания е как я завършваш, а не как я започваш. След това ще си дам сметка, засега искам само да се подобрявам и да помагам на отбора да побеждава", сподели Везенков и говори за двубоя си с Фелипе Рейес в Ел Класико. 

"Макар че има много по-атлетични играчи от Фелипе Рейес, той има нещо, което другите нямат. Има усет къде ще отиде топката и се бори винаги там. Първото полувреме се борех, колкото мога. Той е много силен под коша и това, което стана накрая, той си го заслужава."

"Колкото до Лука Дончич, той няма таван. Пожелавам му да си развие потенциала и да играе на най-високото ниво", заяви Везенков, след което говори за младата българска надежда на мадридчани Константин Костадинов, който стана MVP на тима при 14-годишните. 

"Чувал съм го Константин Костадинов от Реал, разбрах, че е станал MVP. Твърде рано му е, не трябва да го натоварват медиите с очаквания и с излишно напрежение. Сега е малък и прави това, което обича."

"Сега трябва да се забавлява, има шанс да е в един от Топ 3 клубовете на Европа. България има нужда от такива момчета, защото производството на таланти в България сега е на много ниско ниво. Хората знаят пътя, Реал няма да вземе играч без потенциал." 

"В много по-добра ситуация е той от мен, защото е в Реал Мадрид от малък. Просто нека си запуши ушите и да се съсредоточи в баскетбола. Защо да не е следващият Лука Дончич в Реал?", заяви още българският национали и завърши с коментар за шансовете на тима си в Евролигата. 

"Сигурно щяхме да сме по-различни без контузените, дано се върнат скоро и във финала на сезона да се представим добре и да спечелим, колкото се може повече. За Евролигата - ще е много трудно, но докато имаме математически шансове, ще се борим. Имаме тежки гостувания, не трябва да се лъжем - трудно ще е, но в Барселона всеки мач е важен", заяви Везенков.