Хърватинът Никола Вуйчич не се е отказал от мечтата да пробие в НБА, въпреки че в настоящия му клуб Макаби Тел Авив го боготворят. След като наставникът на израелския гранд Одед Каташ го похвали след поредната контрола на тима, Вуйчич призна пред местните медии, че се чувства недооценен от американците и въпреки че три поредни години е бил най-добрият център в Европа, никой не му е предложил заплата или условия, каквито заслужава.

„Това обаче е извън моя контрол”, казва Никола, който споделя още, че му липсва един от бившите му съотборници в Макаби Тел Авив - Шарунас Ясикевичус: „Умирам да можех пак да играя с Шарас, но не и в Панатинайкос. Иска ми се да можех да изляза срещу него във финала на Евролигата например.”

Никола Вуйчич разкрива още, че това лято е отказал на няколко европейски клуба, които са му предлагала повече пари, отколкото получава в отбора от Тел Авив. „В последните шест години Израел стана мой дом и не изключвам възможността да остана да живея тук”, обяснява привързаността си към Макаби хърватският баскетболист.