Франция победи Сърбия с 93:87 след продължение в първия мач от приятелския турнир в Страсбург, част от подготовката на тимовете за Евробаскет 2007. Двубоят бе много интересен и напрегнат, като предложи интересни моменти от два от най-класните отбори на Стария континент.

Домакините бяха без своите звезди Тони Паркър, Борис Диау и Майкъл Пиетрус.

Франция натрупа преднина във втората четвърт, след една равностойна първа част. Преди почивката „петлите” водеха вече с 11 точки – 49:38.

През второто полувреме обаче сръбският състав успя да се съвземе и да стопи пасива си, за да приключат следващите две четвъртини наравно – 56:56 и 77:77.

Якуба Диавара бе най-полезен за Франция с 18 точки, а още четирима негови съотборници завършиха с двуцифрен точков актив. Баскетболистът на ЛА Лейкърс Рони Туриаф добави 16 точки и шест борби.

Лидерът на Сърбия Милан Гурович отново бе на мястото си, като реализира 23 точки и взе 10 борби, но развали процента си, като не успя да вкара нито един от своите 10 опита за тройка. Неманя Александров завърши с 14 точки и девет борби, а Дарко Миличич вкара 13 точки, но напусна рано за пет лични нарушения.