Президентът на Динамо Москва Евгени Гомелски коментира раздялата със старши треньора Светислав Пешич, след като руските медии разтръбиха днес случая: „Той е именит треньор, с много успехи. Бих казал, че Динамо просто не е отборът на Пешич. В този сезон ние си бяхме поставили много високи задачи – в шампионат на Русия, за Купата на страната и за Купа УЛЕБ. За съжаление Динамо не ги изпълни.”

Генералният директор на „синьо-белите” Генадий Дроздов допълни: „Решението бе взето днес. Не постигнахме желаните резултати нито в Купа УЛЕБ, нито в Купата на Русия, а петото място в редовния сезон не подхожда на Динамо. Пешич е добър треньор, но не постигна поставените му цели.”

Кой ще замести за постоянно Пешич на горещия стол най-вероятно ще се разбере след плейофите в Русия. По време на Финалната осмица в Торино обаче един от шефовете на тима Владимир Михайлевски надълго разговаря с бившия треньор на Динамо Душан Ивкович. Въпреки че Ивкович сега е национален селекционер на Сърбия, в Москва вече прогнозират, че може именно той да се завърне начело на отбора.