Бившият треньор на Левски Любомир Минчев няма да може да почерпи от опита на сръбския специалист Светислав Пешич. Както gong.bg съобщи по-рано Минчев се отправи към Москва, за да наблюдава и да се учи от работата на Пешич в Динамо Москва. Само часове по-късно обаче ръководството на руския гранд обяви, че се разделя със своя наставник. Динамо ще бъде воден от помощник треньора Сергей Базаревич.

Според официалната версия, Пешич не е уволнен, а договорът му е „прекратен по взаимно съгласие”. До края на редовния сезон в Русия остават само два кръга, като Динамо е на незавидното пето място във временното класиране, което определено не отговаря на амбициите на ръководството.

Основна причина за напускането на Светислав Пешич, предполагат руските медии, е провалът на Динамо в турнира за Купа УЛЕБ. Отборът се виждаше почти сигурен носител на трофея, преди да бъде отстранен още на полуфинал от бившия отбор на Пешич - Аскаваю Жирона. Така московчани, които по-рано в турнира победиха Лукойл Академик, се задоволиха само с третото място в надпреварата. Целта на Динамо бе влизане в Евролигата именно посредством спечелване на Купа УЛЕБ.