ЦСКА Москва стана предсрочно шампион на редовния сезон в руската Суперлига по баскетбол. „Армейците” победиха Локомотив Ростов с 75:57 и така завоюваха първа позиция преди началото на плейофите, а с това и домакинско предимство за всички предстоящи сблъсъци.

Въпреки силната игра на ЦСКА, Локомотив дълго време не позволяваше на домакините да се откъснат в резултата сериозно. Това обаче се случи в крайна сметка във втората част, в която момчетата на Еторе Месина затегнаха защитата и позволиха на гостите да отбележат само 10 точки за 10 минути.

След почивката ростовчани се върнаха в мача, като намалиха изоставането си само на седем точки при 48:41. Локомотив дълго поддържаше пасива си само около 10 точки, а ЦСКА със самочувствие пропиляваше възможностите да натрупа преднина.

Най-силното оръжие в края за „червено-сините” отново се оказа защитата, благодарение на която ЦСКА стигна до изразителната победа.

Най-резултатен за успеха бе Еразъм Лорбек с 19 точки, а Матиаж Смодиш и Зоран Планинич добавиха по 11. Маршал завърши с 13 за Локомотив, а Воротников реализира 10.

ЦСКА е с 22 победи от 22 мача и няма как в оставащите четири кръга до края на редовния сезон да бъде застигнат от втория Химки или третия Динамо Москва.