Баскетболисти, футболисти, и други спортни звезди се събраха в петък в Кавадарци, за благотворителна акция, организирана от бившия баскет-национал на Македония Върбица Стефанов. Спортна зала „Ясмин” се препълни, за да бъдат събрани средства за лечението на 11-годишния Емил Новевски, който страда от рядка форма на левкемия. Звездите играха футбол, баскетбол, хандбал, имаше демонстрации на бойни спортове и художествена гимнастика.

Екипите малко след Коледа облякоха и добре познатите в България баскетболисти Ристе Стефанов, който и в момента носи екипа на Лукойл Академик, както и Георги Чековски и Димитър Мираковски, които след Нова Година ще се присъединят съответно към Левски и Евроинс Черно море. Треньор на един от тимовете пък бе бившият наставник на Лукойл Академик Марин Докузовски, който в момента е национален селекционер на Македония.

Отборите бяха разделени на отбор на македонските звезди, и такъв от Кавадарци. Двубоят завърши реми – 110:110, а както обикновено най-голямо впечатление с ефектни забивки направи спряганият за завръщане в Лукойл Академик Перо Антич.