Италианският баскетболен гранд Бенетон се събира за началото на предсезонната си подготовка на 20 август, съобщи официалният сайт на клуба, като публикува и програмата за контролните срещи, които ще изиграят „зелените”. Тренировките ще стартират без националните състезатели от отбора, които по това време ще се готвят за Евро 2007 през септември в Испания. От 25 август до 1 септември тимът ще се готви извън града, след което продължава занимания в Тревизо.

Бенетон ще участва в два турнира на Апенините, на 8 и 9 септември, и на 14 и 15 септември, като останалите участници все още се доуточняват.

От 19 септември започва и престижният турнир за Купа Бортолето, в който участие ще вземе и вицешампионът на Европа ЦСКА Москва.

Следва и първият официален мач за „зелените” за новия сезон – двубоят за Суперкупата на Италия срещу шампиона Монтепаски Сиена.

След това Бенетон ще поиска първата среща от първенството да бъде изтеглена за 26 или 27 септември, вместо да е на 30 септември.

Причина за това е желанието на тима за пътува за Китай, където между 1 и 3 октомври ще участва в мачове срещу Сидни Кингс и националния тим на Китай, като посланик на европейския баскетбол.

След завръщането на Бенетон от Азия, отборът ще се готви вече за втория кръг от италианския шампионат на 7 октомври.