Барселона е новият баскетболен шампион на Испания, след като в решаващия четвърти мач детронира с 90:77 Тау Керамика в своята зала „Палау Блауграна”. Каталунците спечелиха финала с 3:1 победи.

Отново най-добър за Барселона бе Хуан Карлос Наваро, който отбеляза 19 точки. Още трима баскетболисти на каталунците завършиха с двуцифрен актив. Дейвид Андресен вкара 18 точки, колкото има и Фран Васкес. Джанлука Базиле завърши със 17.

За Тау над всички бе Игор Ракочевич, който завърши с 20 точки, а Тиаго Сплитер добави 15. С двуцифрен актив завършиха и Пабло Приджиони, който вкара 13 точки, а Сан Еметерио 11.

Барселона взе преимущество още през първата четвърт, която спечели с 27:18 точки, а каталунците се представиха много силно в защита.

През втората четвърт се развихри Наваро, който наниза няколко тройки и помогна на своя отбор да се оттегли на почивката с преднина от десет точки 43:33.

В третата част Тау все пак успя да остане в мача, след като резултатът бе 71:60, но в последните 10 минути отборът воден от Душко Иванович рухна и не успя да намери сили да обърне развоя на мача. И в крайна сметка с тройка на Базиле Барселона триумфира с титлата в лига АСВ детронирайки шампиона Тау Керамика.