Баскетболният Левски не само ще възстанови женския състав на клуба, но и ще кандидатства за елитната дивизия. След отказването на вицешампиона Дунав Еконт в Националната баскетболна лига при дамите има вакантно място и е много вероятно именно „сините” да го заемат.

„Ръководството на баскетболен клуб Левски взе решение клубът да има и представителен женски тим. Следващата седмица по време на заседание на управителния съвет на федерацията ще бъде подадена кандидатурата на „сините“ за участието им в Националната лига и при жените”, се казва в официалното съобщение от клуба.

„В момента се работи активно по селекцията и структурата на отбора. Преди няколко месеца „Велдер груп“ се ангажира с финансирането и на женското направление. Така в Левски ще има представителен мъжки и женски отбор, тимове за юноши и девойки, както и детски отбори по програмата за училищата, която стартира миналия декември” напомнят още от БК Левски.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.