В централата на ФИБА Европа бе изтеглен и жребият за квалификациите за Евробаскет 2011 при жените. Отборът на България попадна в група с Турция, Унгария, Финландия и Черна гора. Общо 18 страни ще участват в квалификациите за Евробаскет 2011. Те са разпределени в две групи по 5 и две групи по 4 отбора, които ще изиграят на разменено домакинство от 2 до 29 август 2010, съобщава bulgarianbasket.com.

Жени

Квалификации за Евробаскет 2011 в Полша

(2-29 август 2010, на разменено гостуване)

Група А: Белгия, Литва, Хърватска, Италия, Холандия

Група В: Румъния, Израел, Сърбия, Латвия

Група С: Финландия, Турция, Унгария, България, Черна гора

Група D: Великобритания, Украйна, Германия, Словакия

За Евробаскет 2011 се класират първите два отбора от всяка група. От останалите 10 тима 6 ще участват в допълнителния бараж за определяне на последния отбор, който ще се класира за Евробаскет 2011. Тези 6 страни ще бъдат определени вследствие техните резултати в квалификациите и ще бъдат разделени на две групи по 3 тима. В групите ще играят всеки срещу всеки на разменено домакинство, а победителите в тях се срещат също в два мача за определяне на последния финалист.

От друга страна последните 4 отбора в квалификациите ще играят всеки срещу всеки в борба за оставане в дивизия А. И те ще играят всеки срещу всеки на разменено домакинство, а последните два отбора в класирането ще изпаднат в дивизия В.

Директно за Евробаскет 2011 вече са се класирали 7 отбора. Това са следните страни:

Франция

Русия

Испания

Беларус

Гърция

Чехия

Полша