Баскетболистка №1 на България за 2009 година Жаклин Златанова призова за подкрепа към националния ни тим в предстоящите евроквалификации.

„Благодаря още веднъж за наградата и за повиквателната в националния. Разбира се за мен и двете са чест и отговорност. Ние още от миналата годишна работим за тази идея. Искам да призова обществеността да не ни отписват още преди да сме започнали за тренираме. Понякога е необходимо и другите да повярват в теб, за да си повярваш сам. Много отбори се решиха на тази смяна на поколенията. Мисля, че беше крайно време да се даде шанс на младите. Да се създаде една сплав от поколенията. Нека да видим какво ще стане. Всяка от нас ще даде най-доброто от себе си и ще се опитаме да оправдаем доверието, което ни се дава”, коментира Златанова.

Новият капитан на тима ни пък е Силвия Пеева. „Много се радвам, че ще съм част от отбора на България. Всички момичета са много мотивирани. Надявам се в края на лятото всички да сме доволни”, сподели Пеева.

Друга от националките - Роксана Йорданова, заяви: „Отдавна никой не се решаваше да предприеме този риск да направи смяна на поколенията. Дано ние да оправдаем очакванията.”

Изпълнителният директор на БФБаскетбол Георги Глушков каза, че централата прави всичко възможно да осигури най-добрите условия за подготовка на националките. Глушков разкри още, че продължава да таи надежди за участието на Тодор Стойков в мъжкия състав на България.

„Тайно се надявам, че Стойков все пак може да носи екипа на националния отбор в предстоящите евроквалификации”, заяви Георги Глушков.