Баскетболистите на Берое зарадваха предколедно децата от дом „Българка” в Стара Загора. Между двете си тренировки, с които се подготвят за предпоследната си среща за 2015 г. срещу Лукойл Академик в сряда, „зелено-белите” посетиха социалното заведение и зарадваха с подаръци децата в него.

Наставникът Любо Минчев и баскетболистите търпеливо отговориха на всички въпроси на децата, след което се снимаха с тях и подписаха клубните календари, които всяко от децата получи.

В края на срещата децата сами пожелаха да поиграят на баскетбол със състезателите. След изричното разрешение на наставника Любо Минчев, групата се премести в двора при баскетболните кошове.

баскетбол Берое

Първоначално баскетболистите показаха на децата реализаторски умения, а след това Минчев сформира два отбора от деца и играчи, които се изправиха един срещу друг в демонстративен сблъсък. Най-много овации от децата пък обра Аштън Муур, който им показа различни трикове в дрибъла.

В края на визитата на баскетболистите децата обещаха, че ще върнат жеста и ще подкрепят „зелено-белите” от трибуните в последния мач за годината – на 30 декември срещу Черноморец.

баскетбол Берое