Капитанът на баскетболния ЛукОйл Академик Тодор Стойков заяви преди заминаването на тима за Словения, че отборът продължава да преследва целите си от началото на сезона. „Студентите” се изправят утре като срещу Кърка Ново Место като гости в първи четвъртфинал в Еврочалъндж.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК!

„Кърка е силен отбор от доста добра школа, така че трябва да подходим доста сериозно.Нормално е така да подходим, на тази фаза на турнира няма слаби отбори. Дано да успеем и ако успеем ще е много хубаво. Отборът има страхотна публика, така че ще е доста трудно там. Не ни притеснява това, че мачовете са много близо един след друг. Мисля, че нашият тим е подготвен да играе два мача за три дни. Все пак съставът е доста дълъг и през цялата година показваме едно постоянство. Има 11 равностойни играчи, така че това нас не ни притеснява”, каза Стойков и добави:

„Да, може да се каже, че успехът за Купата ни донесе повече самочувствие и спокойствие. Нормално е след като спечелихме едно отличие и продължаваме да се борим да спечелим това, което се иска от нас. Ако е възможно. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим два от тези три мача. Прогноза ще ви кажа дали са преодолими като се върнем в сряда.”